Elena Just Castillo (1873-s. XX) va nàixer durant els anys de la I República espanyola en el si d’una família acomodada d’idees vanguardistes d’Alzira, defensors del lliurepensament. En 1891 va ser una de les fundadores de la lògia “Las Hijas de la Unión”. En 1899, lluitant amb els prejudicis de l’època, va passar a convertir-se en un referent del primer feminisme valencià. Rebel i lliurepensadora, Elena va simbolitzar l’auge del primer associacionisme femení de base obrera a València. El 1902 va ser una de les figures més rellevants en la vaga de filadores que va viure la ciutat de València i en l’any 1904 signava amb el seu nom un article en què animava les dones i “les mares” perquè organitzaren una manifestació específicament femenina.

 

 

Llista de cançons no sexistes: https://open.spotify.com/playlist/1FvJclj1oJRbp8bU8rGQUm

 

Dones

L’Oficina Comarcal Pangea posa en marxa l’espai de trobada de dones Patchwork de Dones per a afavorir el seu apoderament i atendre les necessitats de les dones, tant en l’àmbit familiar com en el públic.

QUÈ OFERIM EN PATCHWORK DE DONES

De forma individual, per mitjà de cita prèvia telefonant al 96 241 41 42:

  • Informació i assessorament en matèria laboral i d’estrangeria.
  • Derivació als recursos i serveis públics, privats i concertats segons les necessitats.

De forma grupal, per mitjà d’accions formatives periòdiques el calendari de les quals es comunicarà en la web:

  • Formació a dones per a la iniciació a l’alfabetització.
  • Formació específica sobre la salut de les dones en cooperació amb l’àrea de salut.
  • Formació a professionals sobre l’actualitat legislativa que siga d’interés per als serveis de la xarxa pública i privada que atén les dones en la comarca.

De forma comunitària, com a part d’una estratègia més global en coordinació amb altres recursos comarcals:

  • Actuacions orientades a la prevenció de la violència de gènere i a la sensibilització social cap a les diferents situacions de discriminació de gènere, fomentant els processos de presa de consciència i d’autonomia de les dones, a través de campanyes de sensibilització.
  • Informació als ajuntaments de les novetats legislatives que afecten o siguen d’interés per a les dones.

COM FUNCIONA PATHCWORK DE DONES

En l’Oficina Comarcal Pangea hi ha un espai polivalent a disposició de les dones que ho sol·liciten, prèvia consulta telefònica telefonant al 96 241 41 42, per a la realització d’activitats. Per a l’organització d’aquestes activitats s’ha d’omplir la fitxa de demanda que es troba en l’àrea de descàrregues.

Questionari dones